ZiNiZ Inspiration Movement


Wat is de ZiNiZ Inspiration Movement en waar staat het voor?

Missie:

ZiNiZ Inspiration Movement (kortweg ZIM) is een beweging in oprichting, die is ontstaan vanuit ZiNiZ, met als doel te inspireren, te verbinden en samen te werken aan een economie van(uit) het hart.

Het vervullen van je dromen door je hart te volgen. Droom je je leven of leef je je dromen? Want in je hart vindt je een authentieke kracht, die je kunt ervaren door je persoonlijkheid af te stemmen op je hart, op harmonie, op samenwerking, op het vermogen te delen en op eerbied voor het leven. De ZIM grondgedachte is dan ook dat het geheel meer is dan de som der delen. (Simpel gezegd door samenwerking kun je meer bereiken dan in je eentje).

ZIM herkent zich in uitspraken als die van Johan Cruyff:”Als je gelukkig wilt zijn, dan moet je dingen doen waar je gelukkig van wordt”.

Maar ook in die van Albert Schweitzer. “Succes is not the key to happiness, happiness is the key to succes. If you love what you’re doing, you will be succesfull”.

ZIM denkt en handelt vanuit de gedachte dat er genoeg is voor iedereen en wil dit graag uitdragen naar de wereld. ZIM ziet geld dan ook vooral als middel, niet als doel. Dus niet: hoe kan ik (meer) geld (of goederen) krijgen? Maar wat heb ik te bieden?

ZIMheeft ervoor gekozen om herkenbaar te zijn door 7 thema’s als uitgangspunt te nemen voor dat waar we voor staan. ZIM vindt het belangrijk om de kwaliteiten van die thema’s in de wereld te  brengen en daarmee de wereld een beetje mooier te kleuren. De thema’s zijn:

  • dansen/beweging
  • passie
  • vertrouwen
  • vrede
  • vrijheid
  • dromen
  • stilte

ZIM wil een platform en netwerk bieden, aan iedereen die zich herkent in waar ZIM voor staat, en die een product(en) (en/of dienst(en) aanbiedt dat betrekking heeft op één (of meerdere) van de thema’s.

De gedachte erachter is door ZIM zo groot mogelijk te maken, door aandacht te geven aan de 7 thema’s, mensen te stimuleren dit ook te doen en elkaar te inspireren.

ZIM biedt je de kans om te kijken naar nieuwe, misschien niet zo voor de hand liggende combinaties van samenwerken, en reclame te maken binnen een netwerk waar je misschien ook niet zo gauw aan gedacht zou hebben. Zodat de kans om iedereen een boterham te laten verdienen met dat wat ie het liefste doet, zo groot mogelijk wordt. Omdat ons motto is: het hart als leidraad en ten dienste van het geheel.

ZIM wil ook , door samenwerking, mooie producten maken en aanbieden. Ook weer met als doel te inspireren en te verbinden. En ZIM wil On the Move. Zich presenteren op verschillende locaties in den lande en (netwerk)bijeenkomsten organiseren. Op dit moment zijn er zo’n twintigtal mensen achter de schermen volop bezig met het realiseren van prachtige producten die  we straks gaan lanceren.

Op zondagmiddag 23 april was de presentatie en lancering van ZIM. En het was een bijzonder geslaagde middag! Voor meer informatie zie onze speciale FB pagina van ZIM.

 https://www.facebook.com/Ziniz-Inspiration-Movement-383549058705182/

 

Is je belangstelling gewekt? Wil je meer informatie of je bij ons aansluiten, neem dan contact op met: Marion Flims, via: info@zinizdeventer.nl of bel : 06-12859280

 

Inspiratiedagen/combi-workshops


Vanaf zaterdag 19 augustus gaan we van start met een reeks van inspiratiedagen, combiworkshops, drie workshops op één dag, waarbij één thema vanuit verschillende invalshoeken belicht wordt. De eerstvolgende inspiratiedag iszaterdag 16 september met het thema: vrijheid.

Drie fantastische workshops om het thema vrijheid, en wat dat voor jou betekent, nader te belichten.

We starten de dag met een schrijfopdracht, waar jij onder begeleiding van klank word uitgenodigd om te ontdekken welke schatten er in je leven. In verwondering laat je je gedachten vrij en maak je kennis met je innerlijke wijsheid. O.l.v. Anuschka Houwen-Pateman

Daarna gaan we aan de slag met het tekenen van een mandala. Mandala tekenen is een meditatief gebeuren. We beginnen met een korte uitleg wat mandala’s precies zijn en je krijgt wat voorbeelden te zien. Om het leuk en laagdrempelig te houden beginnen we met een basis zodat je ook zonder tekenervaring kunt meedoen. Aangezien het thema vrijheid is, krijg je alle vrijheid om je eigen fantasie te gebruiken om je unieke mandala te maken. Materiaal is aanwezig en je krijgt begeleiding in het ontwerpen. Ga helemaal op in de wonderlijke wereld van de mandala. O.l.v. Emily Schurink-Simons.

Daarna gaan we een soulpainting maken, d.m.v. encaustic art. Dat is een techniek waarbij wordt “geschilderd” met verschillende kleuren bijenwas. Door de was te verwarmen kun je mooie en onverwachte kleurrijke afbeeldingen maken. Ook hier geldt dat iedereen het kan, je hoeft niet goed te kunnen tekenen of schilderen. Op het moment dat je je gaat inleven in het thema vrijheid, komen er gevoelens en gedachtes bij je op. Op basis van die gevoelens en gedachtes ga je dan je eigen, unieke soulpainting maken. Tijdens het maken zul je zien dat je al details ziet ontstaan in de was zelf, die een bron van informatie zijn over hoe jij je op dit moment voelt t.a.v. jouw eigen vrijheid in je leven. De painting kan je helpen tijdens meditaties of op momenten dat je inzichten wilt hebben in jouw beleving van vrijheid. O.l.v. Astrid Zuurveen

Daarna sluiten we de dag af met een klankreis die weer wordt verzorgd door Anuschka. Je wordt meegenomen op een fantasiereis, waarbij je de vrijheid krijgt om alles wat er verteld word, in vrijheid te beleven. Je laat de logica los en laat je meevoeren op de prachtige klanken van de klankschalen, oceandrum en rainsticks. Ervaar wat klank met je doet. Terwijl het verhaal met rustige klank wordt begeleid, worden bepaalde elementen extra levendig gemaakt, door daar een passende klank aan toe te voegen. Ontspannen en helemaal opgeladen kun jij daarna weer naar huis.

Tijd: van 10.00 tot 16.30 uur

Prijs: 79,- euro, inclusief koffie/thee en materialen, lunch zelf verzorgen Je hebt een uur pauze tussen de middag.

Aanmelden via: info@zinizdeventer.nl


Wees welkom bij deze reeks van verdiepende combi-workshops op iedere derde zaterdag van de maand, passend bij het thema van die maand. Dit jaar dus:

Zaterdag 16 september, thema: vrijheid. 

Zaterdag 21 oktober, thema: dromen.

Zaterdag 18 november thema: stilte. 

 

De ruimte is beperkt omdat wij het belangrijk vinden met kleine groepen te werken en zo persoonlijke aandacht te kunnen schenken.

Zaterdag 16 september: thema: vrijheid

Aanvang: 10.00 uur tot ca. 16.30/17.00 uur.

Prijs: 79,- euro (vooraf te voldoen)

Aanmelden via: info@zinizdeventer.nl

 

 

Deelnemers ZIM producten.


http://www.astridzuurveen.com/

http://praktijkaquamarijn.nl/

http://miranda-arling.exto.nl/

https://www.facebook.com/jur.wenderich?fref=nf

https://www.facebook.com/e.lussenburg?fref=ts

www.martinadolfsen.nl

http://www.zinzing.jouwweb.nl/

www.martinvandevrugt.nl

https://emilypuzzleboxart.jimdo.com/

http://www.tysdamhuis.nl/

http://www.ellymaessen.com/

http://galerie57.nl/

http://www.onstein.net/

https://www.facebook.com/search/str/Nancy%2BHeerde/keywords_top

http://klankverbinding.nl/blog/

http://www.ovho.nl/musici/1332942625/

http://www.alsbrugmanpraten.nl/

https://www.facebook.com/carmen.kamphuis

http://www.freshflowdesign.nl/

https://www.facebook.com/jody.bard.9

https://www.facebook.com/zoe.hemmes.5?fref=ts