Uitleg van de kaarten


 De zeven kaarten zijn mandala's ontworpen bij de zeven thema's van de ZiNiZ Inspiration Movement. Ze zijn ontworpen door kunstenaars , waarvan de meesten, nog nooit een mandala gemaakt hadden en die normaal gesproken heel ander werk maken. Maar ze zijn allemaal de uitdaging aangegaan wat op zich al bewonderenswaardig is. De mandala's zijn groot afgedrukt en hangen in de winkel waar je ze kunt bewonderen. Kijk ook en vooral eens op hun sites om te zien wat voor moois ze in het dagelijks leven maken en doen.

Kaart 1, thema: dans. (Ontwerp: Anke Vermeij-Bits)

Deze kaart gaat over jouw levensdans. Hoe beweeg jij je door het leven? Voelt het zwaar, voelt het licht? Deze kaart is verbonden met het 1ste chakra, het wortelchakra.  Stippel jij jouw levensdans uit op een manier die bij je past en die goed voor je voelt? Waar stroomt het in je leven en waar ervaar je mogelijk (nog) belemmeringen? Voel je je thuis hier op aarde? Neem de komende dagen, iedere dag eens een kwartiertje de tijd om bij dit thema stil te staan en eventueel wat op te schrijven als er dingen zijn die naar boven komen drijven.

Kaart 2, thema: passie. (Ontwerp: Nico Onstein).

Deze kaart gaat over de passie in je leven. Hoe gepassioneerd ben je? Heb je zin in de dag? Doe je wat je graag doet? Omring je je met mensen in wiens gezelschap je graag vertoeft? Zomaar wat voorbeelden van vragen die je jezelf zou kunnen stellen als passie je thema is. Hoeveel vuur zit er (nog) in jou? En wie of wat kan jouw hart in vuur en vlam zetten? Deze kaart correspondeert met het 2de chakra ook wel buikchakra genoemd en dat is ook waar je emoties huizen. Neem de komende dagen, iedere dag eens een kwartiertje de tijd om bij dit thema stil te staan en eventueel iets op te schrijven als er wat naar boven komt drijven.

Kaart 3, thema: vertrouwen. (Ontwerp: Nancy van Heerde).

Als je voor deze kaart gekozen hebt dan is vertrouwen je thema van dit moment. Hoeveel vertrouwen heb je in jezelf, je omgeving, de wereld, het leven? Laat jij je leiden door angst of vertrouwen? Of ben je misschien juist te goed van vertrouwen? Neem de komende dagen iedere dag eens een kwartiertje de tijd om wat aandacht aan dit thema te geven. Dat kan ook op fysiek vlak. Dit thema correspondeert met het 3de chakra ofwel zonnevlechtchakra. Dus leg je handen eens op dit chakra en ga met je aandacht naar je handen en naar die specifieke plek. En voel en kijk wat er gebeurt.

Kaart 4, thema: vrede.(Ontwerp: Miranda Arling).

Vrede zit in het woord tevreden. Hoe tevreden ben jij met jezelf? Met je leven? Met de keuzes die je maakt? Vrede is verbonden met het 4de chakra, ofwel het hartchakra. Hoe goed ben jij afgestemd op de stem van je hart en in hoeverre leef je daar naar? Ben je ervan bewust hoe je reageert op situaties en mensen? Op je omgeving? Op het nieuws? Neem de komende dagen eens de tijd om te kijken hoe vredig je bent en of je wellicht iets meer vrede zou kunnen ervaren of toelaten.

Kaart 5, thema: vrijheid. (Ontwerp: Tys Damhuis).

Als je deze kaart gekozen hebt, kijk dan eens wat vrijheid voor jou betekent. Waar staat het voor en hoe vrij voel jij je? Of ervaar je nog ergens onvrijheid misschien? Het thema vrijheid is verbonden met het 5de chakra, ook wel het keelchakra genoemd. Durf je te zeggen wie je bent en waar je voor staat? Durf je vrijuit te spreken en te handelen? Geef je jezelf een stem? Durf je jezelf te laten horen? Of overschreeuw je jezelf juist? En ben je wellicht zo op je vrijheid gesteld dat alles daarvoor moet wijken? Kortom, hoe vrij (of onvrij) ben je? Neem de komende dagen iedere dag eens een kwartiertje de tijd om aandacht aan dit thema te besteden en met name op het gebied van hoe je jezelf uitdrukt.

Kaart 6, thema: dromen. (Ontwerp: Emiy Schrink-Simons).

Droom jij je leven of leef jij je dromen? Een welbekende vraag. Hoe is het met jouw dromen gesteld?  En doe je ook iets om ze te verwezenlijken? Of denk eens aan de legendarische woorden van wijlen Martin Luther King: I had a dream…….Wat is jouw droom en durf je nog te dromen? Dit thema correspondeert met het 6de chakra, voorhoofdchakra. De plek van de (lucide) dromen, de visioenen, het helder zien. Je derde oog. Neem de komende dagen iedere dag eens een kwartiertje de tijd om aan je dromen te besteden of dat nu dagdromen zijn of dat je juist je nachtdromen wilt onderzoeken en schrijf er eens iets over op.

Kaart 7, thema: stilte. (Ontwerp: Elly Maessen).

Stilte is de zevende en laatste kaart. De zevende dag is (ook binnen onze cultuur) heel lang een rustdag geweest. Een dag van rust, stilte en bezinning. In onze huidige 24-uurs economie kennen we de rustdag eigenlijk niet meer. En toch zou het juist goed zijn om in elk geval 1 dag per week, eens af te zien van social media, t.v., telefoon en whatsapp, nieuws, kranten, sociale verplichten en wat dies meer zij. Een dag puur voor jezelf (en je dierbaren) met tijd, aandacht en quality-time voor jezelf en elkaar. In het woord stilte zit het woord stil. Sta gewoon eens wat vaker stil bij alles wat er in je leven gebeurt. Durf ook eens inactief te zijn. Ga gewoon eens zitten, sluit je ogen en wees stil. Dit thema correspondeert met het 7de chakra ook wel kruinchakra genoemd en is verbonden met het Universum, de Kosmos. Door eens wat vaker echt stil te zijn en naar binnen te keren kun je die verbondenheid met het Universum en je eigen grootsheid ervaren die ver voorbij onze lichamelijke grenzen gaat.